Среща на учените от Института по микробиология „ Стефан Ангелов“, БАН с част от ръководството на Българска академия на науките: Председателят на БАН, акад. Ревалски, проф.Евдокия Пашева, дбн и проф. Нина Атанасова

На 31.01.2020 г. се проведе среща на учените от Института по микробиология „ Стефан Ангелов“, БАН (ИМикБ) с част от ръководството на Българска академия на науките: Председателят на БАН, акад. Ревалски, проф.Евдокия Пашева, дбн (Главен научен секретар) и проф. Нина Атанасова, (Научен секретар на направление „Биомедицина и качество на живот). По време на срещата с утвърдени и млади учени от Института, ръководителите на департаментите представиха накратко научната дейност, възможностите за кариерно развитие и актуалните проблеми в ръководените от тях структури. Подчерта се желанието и усилията на всички за създаването на условия за привличане на млади хора и задържането на високо квалифицираните учени в Института.

Академик Ревалски представи пред аудиторията основните политики и предизвикателства пред БАН, както и възможностите за финансиране на нови научни проекти.

Проведе се дискусия, по време на която бе предоставена възможност на учените от от ИМикБ да зададат конкретни въпроси към ръководството на БАН.

Акад. Ревалски със своя екип посети голяма част от лабораториите и се запозна както с научната дейност и екипите, така и със състоянието на материалната база в Института.

Набелязаха се конкретни мерки и действия за разрешаване на поставените проблемите.

Срещата бе благоприятна възможност за запознаване на ръководството на БАН с работата на учените от ИМикБ – знаков за Академията Институт, който е на едно от водещите места по научна и публикационна дейност за страната.