13-та международна конференция Стабилност на белтъците (ProtStab’2021)




Уважаеми колеги,

Поканени сте да се присъедините към 13-та международна конференция Стабилност на белтъците (ProtStab’2021), която ще се проведе на 07 – 09 октомври 2021 г. в гр. Пловдив, България.

Организатори на ProtStab’2021 са Университета по хранителни технологии, Пловдив, Техническия университет Gebze, Истанбул и Института по микробиология на Stephan Angeloff (Българска академия на науките) под егидата на Европейското дружество по приложен биокатализ (ESAB). След рецензиране, приетите резюмета ще бъдат публикувани в специалните издания на две списания, The Protein Journal (Springer) и Food Science and Applied Biotechnology (FSAB) като статии в пълен размер, кратки съобщения или обзори.

Известни учени като Roland Wohlgemuth, Jennifer Littlechild, Barış Binay, Antonio O. Ballesteros, Marina Lotti, and Inga Matijosyte са членове на организационния комитет.

В конференцията са включени различни сесии като: Методологии за повишаване на стабилността на протеините; Медицински аспекти на стабилността на протеините; Ензими от екстремофили и приложения; Ензимна стабилизация за индустриални биопроцеси; Протеинови биотехнологии; Насочена еволюция (или друго протеиново инженерство) за повишаване на стабилността на протеина; Стабилност на терапевтичните протеини; Стабилност на протеини в битови, козметични, хранителни и хранителни продукти и др.

Моля, имайте предвид следващите важни дати:
1 юли 2021 г. – Краен срок за ранна регистрация
1 юли 2021 г. – Краен срок за представяне на резюмето за устно представяне
1 септември 2021 г. – Краен срок за подаване на резюме за презентация на постер

Ръководството за изготвяне на резюмета може да бъде видяно на страницата на конференцията.

Цялата информация за конференцията можете да намерите на следващия адрес: https://www.protstab2021.org